Direct door naar content

Top 6 kleine slimme oplossingen

Mevrouw Van der Berg heeft artrose. En dit betekent pijn en stijfheid in haar gewrichten. Vooral ’s ochtends heeft zij er last van. We liepen een rondje door haar huis en toen we bij haar kledingkast in de slaapkamer waren aanbeland vertelde ze ons een verdrietig feit. Doordat ze zo’n last heeft van haar vingers, kan ze de knoopjes van haar blouses niet meer dichtmaken. Dit lijkt een klein probleem maar is voor haar heel erg: ze is dol op shoppen en heeft wel 20 bloesjes en jurkjes met knopen in de kast hangen. Hoe verdrietig dat ze die niet meer draagt. En hoe blij dat ze was toen we haar een eenvoudige oplossing lieten zien: een knoophaak. Had ze dat maar eerder geweten!

Slimme oplossingen

Daarom een lijstje met kleine, maar slimme oplossingen waarvan je misschien niet wist dat ze bestaan:
 

  1. Knoophaak

Zoals hierboven uitgelegd. Met de haak trek je zo de knoop door het knoopsgat en maak je eenvoudig je bloes of broek dicht.
 

  1. Ledlampen(strips) met sensor

Hang ze onderaan je bed en in de gang. Zodra jij je bed uitstapt en de gang inloopt, gaan de lampjes automatisch aan. Zo ga jij veilig naar het toilet ’s nachts.
 

  1. Openers

Moeite met het openmaken van (medicijn)potten, blikjes en schroefdoppen? Er zijn verschillende openers op de markt, waardoor jij alles moeiteloos open krijgt.
 

  1. Daglichtlamp

's Avonds en op donkere dagen schiet de verlichting in huis tekort om ontspannen te kunnen lezen of bijvoorbeeld te haken of breien. Zeker wanneer je ogen achteruitgaan. Kleuren zijn nauwelijks te onderscheiden en het is moeilijk om details en contrast te zien. Handige daglichtlampen helpen hierbij! Sommige daglichtlampen hebben ook nog een vergrootglas.

  1. Slimme deurbel

Lukt het niet meer zo snel bij de deur te komen? Een slimme deurbel is dan uitkomst. Jij ziet op je telefoon of tablet wie er voor de deur staat. En je kunt ook communiceren met hem/haar, bijvoorbeeld om aan te geven dat je er zo aankomt. Staat er iemand voor de deur die je niet vertrouwt? Dan doe je eenvoudig weg niet open.

  1. Postvanger

Eenvoudig maar doeltreffend: de postvanger! Moet jij elke keer bukken om de post van de vloer te pakken? Dit betekent extra risico op vallen. Met een postvanger is dat verleden tijd, je pakt het zo uit de bak.

 

Meer weten over kleine, slimme oplossingen in huis?

Bel dan gerust onze Zlimthuis advieslijn op 088 - 17 17 370. Onze deskundige medewerkers vertellen graag hoe wij je verder kunnen helpen.

 

Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Heb je vragen?

Bel gerust onze Zlimthuis advieslijn op 088 - 17 17 370 of stuur ons een e-mail op info@zlimthuis.nl. Onze deskundige medewerkers staan voor je klaar!

Vond je dit interessant?

Abonneer je dan op onze digitale nieuwsbrief en ontvang elke maand onze nieuwste artikelen.

Aanmelden nieuwsbrief

Lees overige blog artikelen

Product toegevoegd