Direct door naar content

Langer genieten van je tuin

Ben jij ook zo dol op je tuin? En plek om heerlijk te zitten in de zomer. Waar de vogels en insecten hun gang kunnen gaan. Waar je hond een frisse neus haalt. Waar je kunt genieten van kleurrijke planten en bloemen. Een plek waar je (klein)kinderen veilig kunnen spelen. Is het lekker weer? Gooi de deur maar open! Jij geniet met volle teugen van de tuin.

 

Maar wat als het onderhoud van de tuin te zwaar wordt?

De heg snoeien. Het gras maaien. De tuin sproeien na een warme, droge dag. Soms gaan deze klusjes niet meer makkelijk en zeker niet meer met plezier. Omdat je fysiek niet meer zo sterk bent bijvoorbeeld. Omdat je wat ouder wordt en die grasmaaier toch wat spannend vindt. Of misschien deed je partner het onderhoud van de tuin, maar kan hij of zij dat niet meer doen?

 

Handige producten voor de tuin

Weet dat er vele handige tuingereedschappen bestaan die het werken in de tuin een stuk makkelijker maken? Denk bijvoorbeeld aan een ergonomische hark, met een lange steel en waarbij je je pols niet hoeft te gebruiken. Of een onkruidsteker met een speciaal, gebogen handvat waardoor je minder kracht nodig hebt. Ook bestaan er handgrepen die je op je eigen tuingereedschap kunt bevestigen. Hierdoor word je minder belast. Kortom: er zijn meer mogelijkheden dan je denkt!

 

Denk ook aan de veiligheid

Een goed onderhouden en mooie tuin is één. Maar vergeet ook niet je tuin en schuur veilig te maken. Zorg bijvoorbeeld voor een vlak tuinpad zonder schuine of opstaande tegels. Goede verlichting; zowel bij het pad als in je schuur of garage. Heb je een elektrische fiets? Zorg voor een veilig oplaadpunt en hang een rookmelder op. Is de drempel van de schuur een obstakel? Een drempelhulp kan enorm helpen en ervoor zorgen dat jij niet valt met de fiets. Al deze zaken zorgen ervoor dat jij veilig van je tuin geniet.

 

Hulp in de tuin

Wordt de tuin onderhouden écht te veel? Gelukkig is hulp niet ver weg. Ben je lid van Kruiswerk, dan kun je namelijk met korting gebruik maken van een tuinman van de Groenmakers. En deze tuinman kan je overal bij helpen: van een nieuwe schutting tot een mooi groen gazon. Heb je andere klussen voor de tuin of bijvoorbeeld garage? Dan kun je via Kruiswerk ook een klusser aan huis inzetten.

 

Meer informatie over hulp in de tuin?

Bel dan gerust onze Zlimthuis advieslijn op 088 - 17 17 370. Onze deskundige medewerkers vertellen graag hoe wij je verder kunnen helpen.

Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Heb je vragen?

Bel gerust onze Zlimthuis advieslijn op 088 - 17 17 370 of stuur ons een e-mail op info@zlimthuis.nl. Onze deskundige medewerkers staan voor je klaar!

Vond je dit interessant?

Abonneer je dan op onze digitale nieuwsbrief en ontvang elke maand onze nieuwste artikelen.

Aanmelden nieuwsbrief

Lees overige blog artikelen

Product toegevoegd