Direct door naar content

Waarom wachten? Onderneem stappen nu het nog niet te laat is

“We zien het zó vaak”, vertelt Marcel Nijhof. Marcel is Zlimthuis expert en komt elke dag bij verschillende mensen over de vloer. “Dan kom ik langs en vertellen mensen bijvoorbeeld dat ze zijn uitgegleden in de badkamer. Heup gebroken, met alle ellende van dien. Of we de badkamer veiliger kunnen maken. Natuurlijk kunnen we dat! Maar liever hadden we dat eerder gedaan. Zodat je überhaupt niet was gevallen. Dat vind ik namelijk oprecht heel vervelend.”

Daarom een paar aanpassingen in huis die je eenvoudig en met een klein budget kunt doen. Zonder dat het enorm opvalt. Je bent namelijk zélf verantwoordelijk voor de eigen veiligheid in huis.

 

  1. Extra trapleuning

Een extra trapleuning zorgt ervoor dat je je met twee handen kunt vasthouden bij het naar boven of beneden lopen. Dit betekent dat je dus niet meer aan één arm ‘hangt’ en de kans op vallen en uitglijden verkleint.

  1. Douchestoel

Met de jaren word je toch wat minder flexibel. En wordt het lastiger om bijvoorbeeld je voeten te wassen onder de douche.  

  1. Intercom/slimme deurbel

Steeds meer mensen hebben er een: een slimme deurbel. Zó geïnstalleerd en het heeft vele voordelen. Je ziet op je telefoon of tablet wie er voor de deur staat en kunt daarmee ook communiceren. Zo kun je aangeven dat iemand even geduld moet hebben zodat jij rustig uit je stoel kunt komen om de deur open te doen. Bovendien is het veiliger. Staat er iemand voor de deur die je niet kent en vertrouwt? Dan doe je gewoon niet open.

  1. Slimme verlichting

Lichtschakelaars zitten vaker dan je denkt op een onhandige plek. Zo moet je bijvoorbeeld eerst de donkere gang in, om bij de schakelaar te komen en het licht aan te doen. Slimme verlichting is de oplossing. Je bedient ze via je telefoon of tablet, waardoor je niet meer naar de schakelaar(s) hoeft te lopen. Of je stelt in dat lampen automatisch aangaan wanneer de zon onder gaat. Niet alleen handig, het is ook veiliger!

  1. Antislip en extra steun in de badkamer

Vloer in de douche en badkamer glad? Dit is heel eenvoudig op te lossen met antislip-spray. Dit maakt de tegels stroever waardoor je niet meer zo snel uitglijdt. Denk ook aan een beugel waar je steun aan hebt als je het bad of de douche in- en uitstapt.


Meer informatie over eenvoudige aanpassingen voor een onbezorgd leven?

Bel dan gerust onze Zlimthuis advieslijn op 088 - 17 17 370. Onze deskundige medewerkers vertellen graag hoe wij je verder kunnen helpen.

 

Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Heb je vragen?

Bel gerust onze Zlimthuis advieslijn op 088 - 17 17 370 of stuur ons een e-mail op info@zlimthuis.nl. Onze deskundige medewerkers staan voor je klaar!

Vond je dit interessant?

Abonneer je dan op onze digitale nieuwsbrief en ontvang elke maand onze nieuwste artikelen.

Aanmelden nieuwsbrief

Lees overige blog artikelen

Product toegevoegd