Direct door naar content

Hulpmiddelen bij dementie

Er zijn veel verschillende hulpmiddelen die iemand met dementie kunnen helpen thuis. Hier vind je een selectie van onze experts.

Pictogrammen

Met pictogrammen (afbeeldingen) geef je gemakkelijk aan waar je spullen in huis of een kast kunt vinden en welke deur je moet hebben voor bijvoorbeeld het toilet. Op de website sclera.be vind je honderden pictogrammen, die je gratis kunt downloaden..

DayClock

De DayClock brengt structuur in de dag. Buiten de tijd en datum kan familie ook berichten of foto’s sturen en kan een mantelzorger een agenda bijhouden. Zo ziet iemand met dementie op welk moment van de dag er iets van hem of haar wordt verwacht.

De tablet/klok toont de dag, de tijd, het desbetreffende dagdeel en de datum. De tijd kan zowel analoog als digitaal weergegeven worden.

Leden van Kruiswerk krijgen 20 euro korting op de aanschaf van een DayClock.

De DayClock is er in 3 varianten:

Kalenderklokken

Met een wand- of tafelklok met dag-aanduiding weet iemand steeds de tijd, weekdag en datum. Kalenderklokken geven op elk moment van de dag de tijd, dag en datum weer. Hierdoor kun je eenvoudiger de tijd bijhouden en je dag indelen. Deze klok met dag-aanduiding biedt ook een oriëntatie in de tijd (hoe laat is het? Welke dag is het vandaag?). Dit geeft structuur in de dag.

De wijzerplaten en displays van een kalenderklok hebben duidelijk afleesbare letters en cijfers met veel contrast. De klokken zijn daardoor eenvoudig in het gebruik, ook als je slecht ziet. Je hangt of zet de klok op een goed zichtbare plek.

Laat je adviseren door een medewerker van Zlimthuis. Bel 088 - 17 17 370 of e-mail naar info@zlimthuis.nl

Alert thuis pakket

Het Alert thuis pakket stelt je in staat om in een panieksituatie jouw sociale kring hiervan op de hoogte te stellen.

Wanneer je gevallen bent, kan je dan met één druk op de paniekknop alarm slaan. Daarnaast heb je ook een bewegingsmelder, deze genereert automatisch een alarm als er enige tijd geen beweging is gedetecteerd. In deze beide gevallen krijgen jouw naasten een melding dat er iets mis is, zodat zij direct in actie kunnen komen. Het pakket Alert thuis bestaat uit een centrale, bewegingsmelder en een slimme armband. Binnen het pakket Alert Thuis kies je uit één van de twee abonnementsvormen.

1. Basis abonnement - je sociale kring ontvangt een alarmmelding
Prijs: 140 euro + € 8,50 per maand (prijs is inclusief de kosten van installatie aan huis).
Ledenprijs: leden van Kruiswerk betalen de eerste zes maanden geen abonnementskosten.

2. Basis plus abonnement - je sociale kring en een lokaal beveiligingsbedrijf ontvangt een alarmmelding
Prijs: 140 euro + € 17,50,- per maand (prijs is inclusief de kosten van installatie aan huis).
Ledenprijs: leden van Kruiswerk betalen de eerste zes maanden geen abonnementskosten.

Alert thuis pakket bestellen

Alarmklok met dwaaldetectie

Een alarmklok met dwaaldetectie zorgt ervoor dat nachtelijk dwalen snel wordt opgemerkt. Dat vergroot het gevoel van veiligheid, rust en vertrouwen binnen de vrijheid en zelfstandigheid van een eigen woonomgeving.

De dwaalsensor schakelt een oriëntatielampje in zodra de detector een beweging waarneemt. De dwaalsensor stuurt een alarmsignaal naar de ontvanger. De wekker waarschuwt met geluidsignalen dat de bewegingsdetector een beweging heeft waargenomen; als je een vaste slaper bent kun je ook voor lichtsignalen kiezen. Het bereik van de dwaalsensor is groot. Hij kan tot een afstand van 50 meter van de alarmklok worden geïnstalleerd. Dat geeft je dus veel vrijheid om te bepalen wanneer u in het geval van nachtelijk dwalen wil worden gewaarschuwd.

Op de Hulpmiddelenwijzer vind je nog veel meer hulpmiddelen bij dementie.

Persoonlijk advies

Persoonlijk advies van een medewerker van Zlimthuis? Dat kan natuurlijk! Voor alle vragen kun je bij Zlimthuis terecht. Bel op 088 - 17 17 370 of e-mail naar info@zlimthuis.nl

Neem contact met ons op

Doe de Zlimthuis Thuisscan

Van slimme sociale alarmering en de videodeurbel tot douchezitjes en antislipspray: voor alle woonproblemen is er een oplossing! Of je nu meer veiligheid wilt in de keuken, valgevaar wil voorkomen in de badkamer of meer beveiliging wil bij jouw voordeur. Doe de Zlimthuis Thuisscan!

  • Je ontvangt een persoonlijk adviesrapport, met oplossingen op maat;
  • Een oplossing voor al jouw woonproblemen;
  • Je kiest zelf welke oplossingen jij in jouw huis wilt toepassen.

Vraag de gratis thuisscan aan

Wanneer je minimaal 1 jaar lid bent van Kruiswerk, kun je de Thuisscan (t.w.v. € 165,-) gratis laten uitvoeren.

Ben je nog geen lid? Word dan nu lid en betaal voor de Zlimthuis Thuisscan inclusief het lidmaatschap van Kruiswerk € 165,- (i.p.v. € 185,50).

Neem contact met mij op

Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Heb je vragen?

Bel gerust onze Zlimthuis advieslijn op 088 - 17 17 370 of stuur ons een e-mail op info@zlimthuis.nl

Vond je dit interessant?

Abonneer je dan op onze digitale nieuwsbrief en ontvang elke maand onze nieuwste artikelen.

Aanmelden nieuwsbrief

Lees overige blog artikelen

Product toegevoegd