Direct door naar content

Sleutelkluis wel of niet aan je huis?

Een sleutelkluis is een kleine kluis die je op de gevel van je woning of bijgebouw monteert. Je gebruikt de kluis om de sleutel van je woning in te bewaren. Omdat de kluis beveiligd wordt met een code kun je deze alleen openen als je hiertoe bevoegd bent. Dit betekent dat inbrekers en andere ongewenste bezoekers de kluis niet kunnen openen om de sleutel te pakken.

Mantelzorger en thuiszorg probleemloos naar binnen

Met een sleutelkluis op de gevel kan bijvoorbeeld een mantelzorger altijd naar binnen zonder dat je de deur zelf hoeft te openen. En omdat hij of zij de sleutel in de kluis kan achterlaten, hoeft deze niet meegenomen te worden. Kans op verlies is daardoor nagenoeg uitgesloten. Veel mensen vinden het hierdoor prettig om een sleutelkluis te hebben. Een sleutelkluis is ook handig voor thuiszorgmedewerkers. Sommige thuiszorgorganisaties verplichten hun cliënten een sleutelkluis op de gevel te monteren. Dit is niet altijd het geval, maar het is goed om te controleren of jouw thuiszorgorganisatie dit wel of niet van je verwacht.

Welke sleutelkluis moet je kiezen?

Wil jij een sleutelkluis aanschaffen? Dan is het belangrijk om niet zomaar een sleutelkluis in huis te halen. Het aanbod sleutelkluizen is erg groot. Lang niet alle kluizen zijn even goed of vallen in dezelfde prijsklasse. Veel sleutelkluizen bieden niet voldoende bescherming tegen inbrekers en de slimme methoden die zij vandaag de dag gebruiken om een sleutelkluis open te breken. De Puck is de veiligste sleutelkluis op dit moment en heeft als enige het SKG keurmerk en het Keurmerk Veilig Wonen van de politie. Deze is officieel getest op weerstand tegen aanvallen. De Puck is beperkt leverbaar en ook kostbaar.

Goed om te weten: geen enkele sleutelkluis is 100 procent veilig. Ook de sleutelkluis met het SKG keurmerk niet. Wel is deze kluis beduidend lastiger om open te breken, ook voor ervaren inbrekers. Een goed alternatief is de Filex Security (Keyguard XL) sleutelkluis die voldoet aan de norm ‘zwaar inbraakwerend’ volgens de norm LPS 1175. Ook met deze sleutelkluis kun je mantelzorgers of de thuiszorg toegang geven tot de woning door de cijfercode aan ze door te geven. De Filex heeft een solide metalen behuizing in zinklegering met verzonken deur en weerbestendige beschermkap. Hij is eenvoudig te monteren op de buitenmuur en wordt geleverd met 4 betonschroeven (geschikt voor onder andere beton, baksteen en natuursteen).

Veilig een sleutelkluis monteren

Heb je besloten een sleutelkluis te kopen? Let dan op dat je deze veilig monteert: plaats de sleutelkluis uit het zicht. Hang er bijvoorbeeld een grote plant voor. Hang de sleutelkluis niet op ooghoogte, zo valt hij niet snel op en is niet gemakkelijk mee te kijken. Veranker de sleutelkluis in de gevel met zogeheten keilbouten.

TIP: Ook handig voor jonge gezinnen! Het voordeel van een sleutelkluis is dat niemand de sleutel kan verliezen. Deze blijft altijd dichtbij en op elk tijdstip bereikbaar.

Monteerservice

Kun je zelf niet een sleutelkluis monteren? Maak dan gebruik van montagedienst van Zlimthuis, dé veilig wonen dienst van het Kruiswerk. Je betaalt € 77,- incl. voorrijkosten.

Puck Sleutelkluis bestellen met ledenvoordeel

De Puck is € 169,50 voor leden van Kruiswerk. Niet-leden betalen € 189,50.

Puck Sleutelkluis SKG 2 bestellen

Filex Security (Keyguard XL) sleutelkluis bestellen met ledenvoordeel

De Filex is € 84,50 voor leden van Kruiswerk. Niet-leden betalen € 109,-.

Filex Security (Keyguard XL) sleutelkluis bestellen

 

Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Heb je vragen?

Bel gerust onze Zlimthuis advieslijn op 088 - 17 17 370 of stuur ons een e-mail op info@zlimthuis.nl

Vond je dit interessant?

Abonneer je dan op onze digitale nieuwsbrief en ontvang elke maand onze nieuwste artikelen.

Aanmelden nieuwsbrief

Lees overige blog artikelen

Product toegevoegd