Direct door naar content

Waarom Zlimthuis expert Marcel graag een rondje door je huis loopt

Bel je met ons omdat je benieuwd bent wat we voor jou kunnen betekenen? Hoe we je huis veiliger kunnen maken bijvoorbeeld. Of handiger. Zodat je langer in je eigen huis kunt wonen. Grote kans dat onze Zlimthuis expert Marcel Nijhof bij je langskomt om kennis te maken. Geheel vrijblijvend uiteraard. Maar waarom is het verstandig hem een rondje door je huis te laten lopen? Je leest het hier!

 

Persoonlijk contact

“Persoonlijk contact vind ik echt heel fijn, daarom vind ik het ook zo leuk om bij de mensen over de vloer te komen”, vertelt Marcel. “Mensen vinden het vaak toch best spannend om hun verhaal te vertellen en hun huis met alle persoonlijke spullen te laten zien. Maar gelukkig weet ik ze altijd gerust te stellen. Ik kom echt voor vrijblijvend advies. Ik bied een luisterend oor en heb een uitgebreide checklist, waarmee we samen een rondje door het huis lopen. Uiteraard stemmen we de checklist helemaal af op de situatie en is er veel inbreng mogelijk.”

 

Mensen zijn vaak gewend aan een bepaalde manier van handelen. Ik laat ze zien dat het ook anders kan. Veiliger en makkelijker. Een rondje door het huis levert altijd slimme adviezen op die jouw huis een nog fijner thuis maken.

 

Waarom is dat rondje zo belangrijk?

“Vaak hebben mensen een specifieke vraag waarover ze advies willen. Bijvoorbeeld of we drempels in huis kunnen weghalen omdat het zo lastig gaat met de rollator. Uiteraard kunnen we daarbij helpen. Maar daarnaast kan ik meedenken met nog zó veel meer zaken. Vaak ook dingen waarvan mensen helemaal niet weten dat we dat ook kunnen regelen. Ik kijk naar de tuin, de entree, het toilet, de keuken, de trap, de slaapkamer, badkamer, etc. Hoe gebruiken ze deze ruimtes? Wat gaat daar goed en wat minder? Is het veilig? Pas bij doorvragen realiseren mensen zich dat ze zichzelf een bepaalde manier van handelen hebben aangeleerd.”

 

Kun je voorbeelden noemen?

“Zeker, vele! Mensen lopen bijvoorbeeld achterstevoren de trap af omdat dat veiliger voelt. Dat doen ze al jaren en dus staan ze er niet bij stil dat dit niet nodig én niet zo veilig is. Een extra trapleuning kan al enorm helpen. Maar denk ook aan een extra steun naast het toilet en in de badkamer, waar mensen zich aan op kunnen trekken. Vaker dan eens zie ik dat mensen zich aan de wasbak optrekken, wat natuurlijk helemaal niet veilig is. Goede verlichting in de gang is ook belangrijk, zodat ze ’s nachts niet in het donker op de tast naar het toilet hoeven. Maar denk ook aan handige tools waarmee mensen makkelijker hulp kunnen inroepen, zoals een alarmknop of makkelijk digitaal contact met een groepje familieleden en naasten.”

 

Wat zou je mensen willen meegeven?

“Dat het echt niet erg is om hulp in te schakelen. Je wilt graag zo lang mogelijk veilig in je eigen, vertrouwde omgeving blijven wonen. Met handige adviezen en eenvoudige oplossingen kán dat vaak ook. Daar hoef je je niet voor te schamen, het is heel normaal dat je hier tegenaan loopt. En bovendien kun je beter nu hulp inschakelen dan nadat er ongelukken zijn gebeurd.”

 

Hoe komen mensen met jou in contact?

“Gewoon even bellen of een berichtje sturen! Ik bel altijd even vooraf zodat we telefonisch kennis kunnen maken en een Thuisscan kunnen plannen. En nogmaals: dat is geheel vrijblijvend dus je bent nergens toe verplicht. Oók niet als ik je advies heb gegeven. Jij bepaalt zelf wat je wel of niet wilt. Hoe dan ook: ik help je graag!”

 

Meer informatie over Zlimthuis expert Marcel? Of meteen een afspraak inplannen?

Bel dan gerust onze Zlimthuis advieslijn op 088 - 17 17 370. Onze deskundige medewerkers vertellen graag hoe wij je verder kunnen helpen.

Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Heb je vragen?

Bel gerust onze Zlimthuis advieslijn op 088 - 17 17 370 of stuur ons een e-mail op info@zlimthuis.nl. Onze deskundige medewerkers staan voor je klaar!

Vond je dit interessant?

Abonneer je dan op onze digitale nieuwsbrief en ontvang elke maand onze nieuwste artikelen.

Aanmelden nieuwsbrief

Lees overige blog artikelen

Product toegevoegd