Direct door naar content

Leefsamen: slimme sociale alarmering

Hoe kun je zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen? Je vertrouwde activiteiten blijven ondernemen, zonder dat je je zorgen hoeft te maken? Leefsamen kan een oplossing voor je zijn. Dit is slimme sociale alarmering waarbij je je eigen sociale netwerk inzet.


Hoe werkt Leefsamen?

Met Leefsamen maken we gebruik van de mensen om je heen. Je kiest zelf een contactpersoon, die samen met jou Leefsamen beheert. Dit kan je kind, buurman/ -vrouw, een familielid of iemand anders uit jouw omgeving zijn. Samen met hem of haar wordt Leefsamen volledig geïnstalleerd en ingesteld.

Het systeem bestaat uit slimme melders in jouw huis die onder andere brand, inbraak of langere tijd geen beweging detecteren. Wanneer er een melding is, krijg jij automatisch een telefoontje. Je kunt het alarm dan zelf afmelden wanneer er toch niks aan de hand is. Of bevestigen wanneer er wél iets aan de hand is. Is er iets aan de hand of heb je na drie keer bellen nog niet opgenomen? Dan krijgt jouw contactpersoon automatisch een melding en kan hij of zij snel in actie komen.

 

Wat zit er in het pakket Leefsamen?

  • 2 rookmelders. Detecteert rook en stuurt het alarm door naar je contactpersoon. 
  • 2 raam-/deurcontacten. Detecteert of een deur of raam open is, afhankelijk van het scenario (dwaling of inbraak). 
  • Een bewegingsmelder. Detecteert beweging voor het inactiviteitsalarm. Als je op vakantie bent, is dit meteen een inbraakalarm.
  • Een halsketting met paniekknop. Ben je lid van Kruiswerk? Dan krijg je een slimme armband. Wanneer je op de knop drukt krijgt jouw contactpersoon een melding én kan hij/zijn zien waar je bent.
  • Toegang tot de Leefsamen app. Jouw contactpersoon beheert deze app, waarin ook een persoonlijk veiligheidsplan is opgenomen. De app is daarnaast een centrale plek voor belangrijke informatie in geval van nood. 
  • Aansluiting op onze centrale. De centrale sluiten we aan op je internetverbinding en communiceert draadloos met de sensoren in jouw woning. 

 

Vragen over Leefsamen sociale alarmering?

Bel dan gerust onze Zlimthuis Advieslijn op 088 - 17 17 370. Onze deskundige medewerkers helpen je verder.

 

Product toegevoegd