Direct door naar content

Altijd iemand dichtbij met Leefsamen: sociale alarmering

Natuurlijk wil je graag zo lang mogelijk veilig en zelfstandig thuis blijven wonen, met een veilig en vertrouwd gevoel. Maar misschien woon je alleen en voel je je niet altijd veilig in je eigen huis. Bijvoorbeeld omdat je niet goed ter been bent of jouw gezondheid je soms in de steek laat. Of wellicht wordt de angst om te vallen in of om het huis steeds groter. Hoe fijn zou het zijn om thuis te kunnen blijven wonen zónder angst? Het kan met de slimme sociale alarmering van Leefsamen. Leefsamen heeft al meerdere prijzen gewonnen en duizenden ouderen en mantelzorgers geholpen.

 

Wat is Leefsamen?

Leefsamen is een slimme sociale alarmering. Hoe het werkt? In je huis worden melders geplaatst. Zoals rookmelders, een bewegingsmelder en melders voor deuren en ramen. Jijzelf krijgt een paniekknop. Al deze melders zijn gekoppeld in een app, ‘Leefsamen’. Jouw contactpersonen hebben allemaal deze app op hun smartphone. Geeft een van de melders een alarm? Dan krijgen jouw contactpersonen automatisch een bericht. In de app kan afgestemd worden wie welke actie onderneemt, zodat de hulp goed gecoördineerd wordt. Wil je liever dat de meldingen terecht komen bij een lokale meldkamer? Ook dat is mogelijk.

 

Ik ben nog redelijk goed ter been, maar als ik val kan ik niet zelfstandig opstaan. En afgelopen jaar kwam mijn nachtmerrie uit: ik viel ’s nachts toen ik naar het toilet ging. Een paar uur later kreeg ik hulp van mijn dochter die koffie kwam drinken. Ik hoop nooit meer zoiets mee te maken. Niet alleen voel IK mij nu weer veilig met de melders en de alarmknop van Leefsamen, maar het stelt mijn dochter ook gerust.
Mevrouw Erp (83) uit Vorden

 

Leefsamen slimme sociale alarmering in het kort:

 • Inzet van slimme technologie en het eigen sociale netwerk
 • Een veiliger gevoel in eigen huis
 • Langer comfortabel thuis blijven wonen
 • Succesvol getest bij duizend huishoudens in de Achterhoek

 

Installatie Leefsamen

Geen zorgen, om gebruik te maken van Leefsamen hoef je niet handig te zijn. Leefsamen wordt volledig voor jou geïnstalleerd en ingesteld, samen met één van je contactpersonen. De melders reageren op jouw persoonlijke situatie en staan 24 uur per dag in verbinding met het internet en de Centrale van Leefsamen. Je ontvangt:

 • 2 x rookmelder
 • 2 x raam-/deurcontact
 • Slimme armband met paniekknop
 • Bewegingsmelder
 • Toegang voor je contactpersonen tot de Leefsamen app

 

Kosten Leefsamen

Het pakket Leefsamen bestaat uit de slimme melders, installatie en een abonnement. Voor de melders betaal je eenmalig € 165,-. De kosten voor de installatie zijn € 65,-.

Daarna heb je keuze uit twee verschillende abonnementen:

 • Basis abonnement van € 7,50 per maand. Dit abonnement bestaat uit:
 1. Alarmering via app, telefoon en sms
 2. Sensoractiviteit in de mobiele app voor jouw naasten
 3. Je eigen persoonlijke instellingen
 4. Online sensor- en batterijcontrole
 5. Een persoonlijk veiligheidsplan
 • Plus abonnement van € 15,- per maand. Dit abonnement bestaat uit:
 1. Het Basis abonnement
 2. Een koppeling met de servicecentrale

 

Meer informatie over Leefsamen en of het iets voor jou is?

Bel dan gerust onze Zlimthuis advieslijn op 088 - 17 17 370. Onze deskundige medewerkers vertellen graag hoe wij je verder kunnen helpen.

 

 

Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Heb je vragen?

Bel gerust onze Zlimthuis advieslijn op 088 - 17 17 370 of stuur ons een e-mail op info@zlimthuis.nl. Onze deskundige medewerkers staan voor je klaar!

Vond je dit interessant?

Abonneer je dan op onze digitale nieuwsbrief en ontvang elke maand onze nieuwste artikelen.

Aanmelden nieuwsbrief

Lees overige blog artikelen

Product toegevoegd